Eenvoudig uitstekend!

Klaas B.

Verrassend Wijnhuis

Tessa Brussee-de Graaff

Particuliere

Bijzondere Turkse wijnen met passie gebracht!

Martien en Sien Ulder

Bijzonder

Marcel Koopman

Partner bij GoedeReputatie.nl
TurksWijnHuis logo

  • Gespecialiseerd in kwaliteitswijnen uit Anatolië en Mesopotamië
  • Unieke druiven en oeroude wijntraditie.
  • Een snelle, veilige en betaalbare levering.
  • Service, en klantgericht

TurksWijnHuis

Wijn en Gedistilleerd
Wijnreis naar een nieuw avontuur vanuit een eeuwenoude traditie.

Het TurksWijnHuis is als eerste en enige wijnwebwinkel opgericht om bij te dragen aan een ontmoeting tussen de wijnliefhebber en onze eeuwenoude kwaliteitswijnen. U vindt op deze webwinkel
niet alleen wijn uit een bepaalde streek of van een bepaalde wijngaard maar een compleet assortiment kwaliteitswijnen uit heel Turkije. Iedereen kent de druiven Chardonnay, Cabernet Sauvignon of Merlot. Maar heeft u ook wel eens geproefd of gehoord van Bogazkere, Öküzgözü of Kalecik Karasi? Waarschijnlijk niet. Dan is het misschien nu tijd om iets anders te proeven. Onze witte paradepaardjes zijn de verfrissende Emir en gebalanceerde Narince. De fruitige Kalecik Karasi, de bloemige Öküzgözü en de robuuste Bogazkere verdedigen de eer voor rood. De Turkse wijn heeft zich in de afgelopen decennia enorm ontwikkeld en deze wijnen winnen dan ook talloze prestigieuze internationale prijzen. Vinologen uit de hele wereld hebben verrassend veel Turkse wijnen de hoogste prijzen gegeven, wat binnen de aan tradities gebonden wijncultuur nogal revolutionair te noemen is.
Veel wijnliefhebbers letten meestal bij het kopen van wijn het eerste op de naam van de druif. Maar dit is niet alles en niet zo simpel. In Anatolië ziet men anders. Daar draait alles om herkomst en traditie. Oftewel: om terroir; natuurlijke omstandigheden die een wijn zijn unieke eigen karakter geeft.


Lees meer